مقالات و تازه ها صفحه اول

جمعه, 23 آذر 1403 | Friday, December 13, 2024





 

انتشارات موسسه

چگونه موسسه پیجر دیوتی در بهینه سازی مدیریت عملیات دیجیتال خود (آی دی سی)، به سازمان ها کمک می کند

تحقیقی از: تیم گریسر- شنون کالوار- هارش سینگ/ مترجم : مهرداد معززی راد | شنبه, 18 فروردين 1403

موسسه حسابرسی هوشیار ممیز

سال نو مبارک

| دو شنبه, 28 اسفند 1402

از طرف هیئت مدیره موسسه حسابرسی هوشیار ممیز

به اشتراک گذاری اطلاعات بین صندوق های سرمایه گذاری مشترک و حسابرسان

تحقیقی از : شایان رفعت پی - موسسه حسابرسی هوشیار ممیز | شنبه, 7 بهمن 1402

در سال اخیر، بازارهای مالی جهانی و ایران تغییرات مهمی را تجربه کرده اند، ایجاد صندوق های سرمایه گذاری و نوآوری های مالی و نهادی جدید را تسهیل کرده اند. ایجاد صندوق های سرمایه گذاری می تواند به عنوان راه حلی برا مشکلات تامین مالی مورد توجه قرارگیرند و امکان کسب سود مناسبی را از طریق بازارمالی و عوامل اقتصادی فراهم کند.

چاپ دوم ( بروز رسانی شده) حسابرسی سیستم های اطلاعاتی

مترجمان: امیرحسین نریمانی - امیر سپهرام - موسسه حسابرسی هوشیار ممیز | چهار شنبه, 24 آبان 1402

کتاب حسابرسی سیستم های اطلاعاتی

چگونگی تاثیر هوش مصنوعی بر حسابداری

موسسه حسابرسی هوشیار ممیز - ستار شکری | سه شنبه, 11 مرداد 1401

چگونگی تاثیر هوش مصنوعی بر حسابداری

چاپ مجدد کتاب کنترل داخلی- چارچوب یکپارچه COSO چارچوب و پیوستها

مترجمان : دکتر حسین کثیری_سهیل محمدحسن زاده | یک شنبه, 23 شهريور 1399

کتاب کنترل داخلی- چارچوب یکپارچه COSO چارچوب و پیوستها به چاپ دوم رسید

کتاب آشنایی با حسابرسی عملیاتی ترجمه : دکتر حسین کثیری و سیاوش نامنی

ترجمه :دکتر حسین کثیری و سیاوش نامنی ویراستار :زهرا کثیری | چهار شنبه, 6 آذر 1398

تعداد حسابرسان داخلی و هدف کار آن ها در دو دهه ی اخیر، تواماً به صورت قابل ملاحظه ای گسترش یافته است. در میان فرصت ها و مسئولیت های جدید برای حسابرسان داخلی، یک نوع حسابرسی تحت عنوان حسابرسی عملیاتی پدیدار شده است. به علت سهم بالقوه ی حسابرسي عملياتي در دستیابی به اهداف سازمان، این حسابرسي نوظهور توجه زیادی را به خود جلب کرده است. حسابرسان داخلی مشتاق نیز مقالات زیادی پیرامون توصیف تجربیات خود در اجرای حسابرسی های عملیاتی نوشته اند. ادبیات حرفه ای، تنوع گسترده ای از شرایط و موقعیت هایی که حسابرسی عملياتي در آنها اجرا می شوند، منعکس می کند.

انتشار کتاب جدید موسسه حسابرسی هوشیار ممیز : مهارت های فرد محور

مترجم : ستار شکری | چهار شنبه, 1 اسفند 1397

امروزه موسسات حسابرسی در سطوح ملی و بین المللی علاوه بر وظایف حرفه ای و عملیاتی خود، در پیشبرد امور اجتماعی نظیر تحقیقات اقتصادی و اجتماعی و انتشار کتب و مقالات مشارکت می کنند. واحد آموزش و تحقیقات موسسه حسابرسی هوشیار ممیز در بیش از یک دهه اخیر با انتشار کتب و مقالاتی سعی در ایفای مسئولیت های حرفه ای و اجتماعی خود کرده است و در این راه سعی نموده که تمرکز خود را بر موضوعاتی معطوف کند که به موجب قوانین و مقررات در حیطه وظایف تدوین کنندگان استانداردهای حسابداری و حسابرسی نبوده و به این جهت کمبود منابع آموزشی در زمینه آن ها مشهود است. تا کنون موسسه اقدام به انتشار کتاب هایی در زمینه حسابرسی سیستم های اطلاعاتی، پیشگیری و کشف تقلب به کمک رایانه، حسابرسی و کنترل فناوری اطلاعات، کنترل های داخلی چارچوب یکپارچه، بانکداری متمرکز الکترونیک، فرهنگ تخصصی اصطلاحات IFRS، حسابداری صندوق های سرمایه گذاری و مقالاتی در زمینه نقش و مدیریت موسسات حسابرسی نموده است، که امیدواریم بخشی از کمبودهای موجود در زمینه منابع مورد نیاز حسابرسان، مدیران، سایر فعالان حرفه ای و تصمیم گیرندگان اقتصادی را تامین کرده باشد.

کتاب فرهنگ تخصصی اصطلاحات IFRS از مجموعه انتشارات موسسه منتشر شد

مترجمان : محسن عسگری – سحر نجفی اردبیلی | شنبه, 1 دي 1397

پیاده سازی IFRS در هر کشوری دارای مزایا و معایبی است. اما با توجه به دیدگاه کلان می توان هدف پذیرش و به کارگیری IFRS را همگن سازی، شفافیت و پاسخگویی گزارشها دانست. با نگرش کلان اقتصادی و در نظر گرفتن کشورها به عنوان دهکدهای جهانی، سرمایه گذاران و تامين كنندگان مالی در سطح بین المللی برای تصمیمات خود به دنبال دریافت اطلاعاتی هستند که علاوه بر قابلیت مقایسه از شفافیت کافی نیز برخوردار باشد، این زبان مشترک و بین المللی برای گزارشگری مالی توسط IFRS فراهم می شود. در واقع هدف IFRS، تهیه صورت‌های مالی شرکت‌های سهامی در قالب استانداردی بین المللی است که برای گزارشگری از طرف هیأت استانداردهای حسابداری بین المللی (IASB)، وضع شده است.

حسابداری صندوق های سرمایه گذاری با رویکرد عملیاتی

پدیدآورنده : بهناز طاهری | جمعه, 21 مهر 1396

رشد روزافزون صندوق های سرمایه گذاری و نقش قابل توجه این نهاد مالی جدید در تعمیق و گسترش بازار سرمایه ایران، از طریق جذب سرمایه های سرگردان جامعه به سمت بازار سرمایه، حرکت از سیستم مالی بانک محور به سمت سیستم مالی متکی بر اوراق بهادار و کمک به اجرای اصل 44قانون اساسی موجب توجه بیشتر ارکان و فعالان بازار سرمایه به این نهاد مالی گردیده است.

مجموعه پرسش‌های چهار گزینه‌ای حسابرسی داخلی

نویسندگان : محسن عسگری - عظیم رهنورد واقف | دو شنبه, 21 فروردين 1396

قابل استفاده برای شرکت‌کنندگان در: آزمون CIA، آزمون عضویت در انجمن حسابرسان داخلی ایران، آزمون استخدام حسابرسان داخلی و آزمون‌های دانشگاهی

مؤسسات حسابرسی، نقش‏ آفرینان تازه وارد دنیای کسب‏ وکار

ترجمه و گردآوری : مؤسسه حسابرسی هوشیار ممیز(حسابداران رسمی) ، واحد آموزش علوم و تحقیقات | پنج شنبه, 1 مهر 1395

بیش از یک دهه از آغاز فعالیت جامعه حسابداران رسمی ایران می‏ گذرد و در این مدت ده‏ ها مؤسسه حسابرسی با ابعاد مختلف کمی و کیفی در مواجهه با تنگناها و محدودیت‏ های متعدد فعالیت پر چالش خود را ادامه داده‏اند. اکثر این مؤسسات عمری حداکثر به درازای عمر جامعه حسابداران رسمی دارند همچنین به دلیل عدم حضور مؤسسات بین‏ المللی، کمبود ارتباطات و عدم برخورداری از تجارب چنین مؤسساتی، نیاز به منابع تئوریک در زمینه مدیریت موفقیت‏ آمیز مؤسسات حسابرسی در شرایط کنونی احساس می‏شود، منابعی که نشان دهد برای رشد درآمد، افزایش کیفیت، تداوم فعالیت دراز مدت، جذب، نگهداری و ارتقای استعدادها، دستیابی به اعتبارحرفه‏ای، استفاده از فن ‏آوری‏ های نوین، افزایش بهره ‏وری و غیره، چه باید کرد و چه نباید کرد؟ در دو، سه سال گذشته برای جستجو و یافتن پاسخ برخی از سؤالات فوق اقدام به ترجمه و درج منابعی در تارنمای مؤسسه نموده‏ایم. مجموعه حاضر گزیده برخی از منابعی است که در سال‏ های اخیر بر روی تارنمای مؤسسه منتشرگردیده که امید است گردآوری و ارائه مجموعه آنها در فضای کنونی که پس از رفع تحریم ‏های اقتصادی، بستر مناسب‏ تری برای فعالیت و توسعه مؤسسات حسابرسی فراهم کرده، مثمرثمر واقع گردد. نام مجموعه از روی مقاله‏ای به نام "مؤسسات حسابداری، اربابان تازه واردِ دنیای کسب ‏وکار" اقتباس گردیده است. لیکن ترجمه مقاله مذکور به علت دیدگاه انتقادی آن نسبت به موقعیت اقتدارگرایانه مؤسسات بزرگ بین‏ المللی که تشابهی با موقعیت کنونی مؤسسات حسابرسی فعال در ایران ندارد در مجموعه حاضر درج نگردیده است.

کنترل داخلی – چارچوب یکپارچه COSO

پدیدآورنده : کمیته سازمان های حامی کمیسیون تردوی (COSO) | مترجمین : دکتر حسین کثیری، سهیل محمدحسن زاده | پنج شنبه, 19 فروردين 1395

COSO، چارچوب یکپارچه کنترل داخلی را با افتخار ارائه می‌کند و بر این باور است که این چارچوب، سازمان را قادر به توسعه و نگهداری کارآمد و مؤثر سیستم‌های کنترل داخلی می‌نماید که می‌توانند دستیابی به اهداف واحد تجاری و انطباق با تغییرات کسب و کار و محیط عملیاتی را تسهیل کنند. خواننده با تجربه، در این چارچوب مطالب مفید بسیاری خواهد یافت که در چارچوب نسخه اصلی بوده و اکنون نیز در این چارچوب موجود می‌باشند.

راهکار بانکداری متمرکز با محوریت ارزیابی امنیت و کنترل ها

پدیدآورنده : ام ریواتی. سریرام، پی. کی. رامانان، آر. چاندراسکهار | مترجم : شادی سکاکی | دو شنبه, 19 بهمن 1394

مقدمه صنعت بانكداری مراحل مختلفی از"مكانيزاسيون" را طی کرده است. اين صنعت با ماشین پیشرفته ثبت دفتر کل (ALPM) آغاز شده و پس از آن تدریجاً با سناريوی اتوماسيون کامل شعب (TBA) پیشرفت نموده است. در اغلبِ بانك‌هايی كه در آنها راهكار بانكداری متمركز پياده‌سازی شده، منظور از برقراری محيط فن‌آوری اطلاعات همان اتوماسيون کامل شعب می باشد. در اين سناريو يك بخش برنامه‌ريزی كامپيوتری و سياست‌گذاری (CPPD) در دفتر مركزی وجود داشت. در برخی موارد تيم مشغول در بخش برنامه‌ريزی كامپيوتری و سياست‌گذاری، نرم‌افزار بانكداری داخلی را توليد نموده‌اند. در موارد ديگر اين نرم‌افزار، از يك فروشنده شخص ثالث خريداری شد. مجموعه برنامه‌های تحت سيستم اتوماسيون کامل شعب متشكل از گروهی برنامه است كه قادر به انجام عمليات بانكی مانند صندوق پس‌انداز، حساب جاری، كارت اعتباری، اضافه برداشت، سپرده ديداری (عندالمطالبه) و ساير عمليات معمول بانكی می باشد كه عموماً در شعب مختلف بانك‌ها انجام مي‌شوند. (بخشی از مقدمه پدیدآورنده)

حسابرسی و کنترل فناوری اطلاعات (COBIT 4)

پدیدآورنده : انجمن نظارت بر فناوری اطلاعات آمریکا | مترجم : امیر سپهرام | شنبه, 19 ارديبهشت 1394

"شواهد واقعی و حرف و حدیث ها موید آن است که سرمایه گذاری در حوزه فناوری اطلاعات ذاتاً مخاطره آمیز است. به طور متوسط حدود 70% تمامی پروژه های فناوری اطلاعات در انجام به موقع، رسیدن به اهداف بودجه ای یا دست یابی به نتایج تجاری مورد انتظار، شکست می خورند. در یکی از تحقیقات موسسه حسابرسی KPMG، 67% شرکت های شرکت کننده در تحقیق ابراز داشتند که برنامه مدیریت پروژه آن ها نیازمند (بازنگری) است. چرا؟" یقیناً پاسخ به سوال فوق کار ساده ای نیست. کتاب حاضر ترجمهControl Objective For Information and Related Technologies (COBIT 4) محصول انجمن نظارت بر فناوری اطلاعات آمریکا می باشد که از این پس به اختصار COBIT (کوبیت) نامیده می شود. هرچند در سال های اخیر تلاش هایی برای انتشار مستندات استانداردهای چندگانه کنترل داخلی صورت گرفته، لیکن خلاء مستندات خاص در زمینه COBIT که همان "اهداف کنترلی اطلاعات و فناوری مرتبط با آن" می باشد مشهود است. ... (بخشی از مقدمه پدیدآورنده)

پیشگیری و کشف تقلب به کمک رایانه

مولف : دیوید کودر | مترجمان: امیر پوریانسب، آیدا پوریانسب | یک شنبه, 19 بهمن 1393

گستره تقلب چقدر است؟ بهای تقلب برای سازمان شما چقدر است؟ چگونه می توانیم تقلب را هرچه بیشتر سست و کشف کنیم؟ هر روز واحدهای حسابرسی بیشتر و بیشتری با سوالاتی از این دست روبرو می شوند. گزارش تقلب و سوءاستفاده شغلی به ملت، مطالعه ای که انجمن بازرسان رسمی تقلب انجام داده است، می گوید شرکت ها به طور میانگین حدود شش درصد درآمد ناخالص شان را از بابت اشکال گوناگون تقلب و سوءاستفاده مالی از دست می دهند. این بدین معنی است که بهای تقلب در ایالات متحده بیش از 600 میلیارد دلار در سال است. گزارش انجمن بازرسان رسمی تقلب همچنین می گوید با این که بسیاری از روش های مورد استفاده توسط کارکنان برای اختلاس پول سرشتی ساده دارند، ولی این تقلب ها عمدتاً توسط حسابرسان کشف نمی شوند. پربسامدترین آن¬ها شامل بعضی انواع سرقت پول، کف¬زنی، یا مخارج متقلبانه هستند. سایر منابع حاکی هستند که پرهزینه¬ترین و سنگین ترین تقلب ها عبارت از ترفندهای صدور فاکتور هستند. در سال های اخیر، ارگان های حرفه ای استانداردها و بیانیه های حسابرسی جدیدی را تدوین کرده اند. ... (بخشی از مقدمه مولف)

راهنمای شناخت و ارزیابی اثربخشی سیستم کنترل داخلی (در سطح سازمان)

پدیدآورنده : کمیته سازمان های حامی کمیسیون تردوی (COSO) | مترجم: دکتر حسین کثیری | جمعه, 19 ارديبهشت 1393

در سال 1992 کمیته سازمان‌های حامی کمیسیون تردوی (کوسو) COSO کنترل داخلی را در قالب یک چارچوب یکپارچه معرفی و به اجرا درآورد. این چارچوب مورد قبول هیأت مدیره و مدیران ارشد شرکت‌ها و همچنین بطور گسترده در تمام دنیا مورد استفاده قرار گرفت و به عنوان یک راهنما در طراحی، پیاده‌سازی و هدایت کنترل داخلی مؤثر شناخته شده است. در سال 2010 کمیته کوسو پروژه‌ای برای تجدیدنظر و به‌روزرسانی چارچوب فوق با هدایت مؤسسه حسابرسی PWC تعریف نمود.

حسابرسی سیستم های اطلاعاتی

مولفان : دی. پی. دیوب، وی. پی. گالاتی | مترجمان : امیرحسین نریمانی، امیر سپهرام | سه شنبه, 20 فروردين 1392

امروزه سیستم های اطلاعاتی، کم و بیش در تمام شئون سازمان ها به کار گرفته می شوند و حسابرسانی که در روند تصمیم گیری این سازمان ها درگیر می شوند، برای دسترسی به داده ها به مهارت متخصصان فناوری اطلاعات نیاز دارند. از سوی دیگر، با گسترش بانکداری اینترنتی و تجارت الکترونیک، کسب اطمینان از اعتبار، امنیت و امانت داری وب سایت ها و همچنین ابزاری که برای خرید یا انتقال وجه در اختیار کاربران قرار می دهند، اهمیت روزافزونی می-یابد. حسابرسی (و اطمینان بخشی) سیستم های اطلاعاتی پاسخی است به نیاز هر دو گروه فوق. تکینیک ها و ابزارهای مورد استفاده در این حرفه تخصصی، نه تنها ذینفعان یک سازمان را از حفظ منافع شان مطمئن می کند، بلکه به مشتریان سازمان نیز اطمینان می دهند که با سازمانی تعامل دارند که اطلاعات را به مثابه دارایی تلقی و حفظ می کند. ... (چکیده ای از کتاب)

کنترل داخلی حاکم بر گزارشگری مالی برون سازمانی (ICEFR)

پدیدآورنده : کمیته سازمان های حامی کمیسیون تردوی (COSO) | مترجم : دکتر حسین کثیری، ستار شکری | یک شنبه, 20 فروردين 1391

در سال 2013، کمیته سازمان های حامی کمیسیونِ تردوی (کوسو) نسخه بروز شده ای از چارچوب کنترل داخلی با عنوان چارچوب ِیکپارچه (چارچوب) را منتشر کرد. نسخه اولیۀ چارچوب که در سال 1992 منتشر شده بود، در سطحی گسترده پذیرفته شده و در مقیاسی وسیع در سراسر جهان مورد استفاده قرار گرفت. این چارچوب به عنوان راهنمایی برای طراحی، اجرا و هدایتِ کنترل داخلی و تدوین معیارها و الزامات دستیابی به کنترل داخلی کارآمد شناخته می شود. کوسو، با هدف یاری رساندن به استفاده کنندگان در به کارگیریِ چارچوب در کنترلِ داخلی حاکم بر گزارشگریِ مالیِ برون سازمانی، مجموعۀ حاضر را با عنوانِ"کنترل داخلی حاکم بر گزارشگری مالیِ برون سازمانی: چکیدۀ رویکردها و مثال ها"- (چکیده) منتشر کرده است. این چکیده، به طور اخص، ارائه دهنده رویکردها و مثال هایی برای به تصویر کشیدنِ چگونگی بکارگیری اصول مندرج در چارچوب در یک سیستم کنترل داخلی حاکم بر گزارشگری مالی برون سازمانی است. کمیته کوسو در سال 2010 پروژه ای را به منظور به روزآوری چارچوب فوق تعریف نمود. چارچوب به روز شده، پس از نظرخواهی در ماه مِه سال 2013 منتشر شد. هدف چارچوب به روز شده، ایجاد چابکی بیشتر کنترل ها از طریق تطابق آن ها با تغییرات ایجاد شده در محیط های کسب و کار و عملیات طی بیست ساله اخیر، اعتماد بیشتر از طریق کاهش ریسک ها در سطح قابل قبول، به ویژه ریسک هایی که اهداف سازمان را مورد تهدید قرار می دهد و همچنین ایجاد شفافیت و پاسخگویی در سازمان ها می باشد. کوسو سه هدف اصلیِ عملیاتی، گزارشگری و رعایتی را برای کنترل های داخلی مطرح می کند. هدفِ مجموعۀ حاضر، یعنی"کنترل داخلی حاکم بر گزارشگری مالی برون سازمانی چکیده ای از رویکردها و مثال ها"- (چکیده) گزارشگریِ مالیِ برون سازمانی، زیر مجموعه ای از طبقه اهداف گزارشگری است. اهدافِ گزارشگریِ مالیِ برون سازمانی بر تهیۀ گزارش های مالی برای طرف های برون سازمانی تاکید دارد، شاملِ: 1) صورت های مالی برای مقاصدِ برون سازمانی 2) سایر گزارشگری های مالی برون سازمانی که از دفاتر و سوابق حسابداریِ واحد تجاری استخراج می شوند. (بخشی از مقدمه پدیدآورنده)

مجموعه آموزش های کوتاه ویدئویی

قسمت اول : شناخت و ارزیابی سیستم کنترل های داخلی در سطح سازمان